
Facebookgruppe deler viden og kreative løsninger til at begrænse forbruget af plastik
Aktivistgruppen, @plastic not so fantastic engagerer stadig flere i at begrænse forbruget af plastik i Grønland.
Over hele landet er der taget skridt til at gøre vores planet mere bæredygtig. Se nogle af dem nedenfor og find mere i her.
Aktivistgruppen, @plastic not so fantastic engagerer stadig flere i at begrænse forbruget af plastik i Grønland.
“Vi samarbejder i Tasiilaq” - et SDG-2030 baseret samskabende forløb til understøttelse af udviklingen af gode livsvilkår og bæredygtige liv, for børn og unge i Tasiilaq distrikt.…
Nordisk ekspertgruppe sætter fokus på SDG 2030 og koordinerer arbejdet med bæredygtig udvikling i arbejdsgrupperne under Nordisk Ministerråd.
Hvert verdensmål har et antal konkrete, handlingsorienterede delmål under sig.
Der hører 11 delmål til verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion.
Det 10-årige Rammeprogram for Bæredygtige Forbrug- og Produktionsmønstre skal gennemføres, og alle lande skal tage handling, med de udviklede lande i spidsen, under hensyntagen til udviklingslandenes udvikling og kapaciteter.
Inden 2020 skal der opnås en miljømæssig forsvarlig håndtering af kemikalier og affald i hele deres livscyklus, i overensstemmelse med de aftalte internationale rammer, og udledning til luft, vand og jord skal væsentligt reduceres for at minimere negative indvirkninger på menneskers sundhed og miljøet.
Ineffektive fossile brændstof-subsidier, der tilskynder unødvendigt forbrug, skal rationaliseres ved at fjerne markedsforvridninger, i overensstemmelse med nationale forhold, herunder ved omlægning af beskatningsregler og udfasning af skadelige subsidier, hvor de eksisterer, for at afspejle deres miljøpåvirkninger, under fuld hensyntagen til de særlige behov og vilkår, der gør sig gældende for udviklingslande, og minimere eventuelle negative virkninger på deres udvikling på en måde, der beskytter de fattige og de berørte samfund.