UNLEASH afholder regionalt innovationsprogram i Grønland

UNLEASH afholder deres første regionale innovationsprogram i dagene 20.-27. august 2022 i Nuuk. UNLEASH Grønland er et innovationsprogram for 200 unge fra den arktisk-nordiske region med fokus på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Af dem forventes 40-50 at være unge her fra landet. Målgruppen er unge mellem 18-35 år.

UNLEASH er en non-for-profit organisation, der engagerer sig i at samle unge for at dele idéer og udvikle løsninger til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Formålet til det her regionale innovationsprogram er derfor at samles om idéer, opbygge netværk og skabe bæredygtige løsninger med relevans for Grønland og det arktiske-nordiske regionen.

UNLEASH har tidligere afholdt innovationsprogrammer i Kina, Singapore og Danmark. Innovationsprogrammet i Grønland har indhentet finansiering gennem fonde, statslige institutioner og virksomheder.

Om innovationsprogrammet udtaler Naalakkersuisoq for Finanser, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling Naaja H. Nathanielsen: ”Der er et stigende engagement for bæredygtig udvikling blandt unge verden over, heriblandt også grønlandske unge. Vi håber, at UNLEASH’ innovationsprogram kan give vores unge en platform hvor de sammen med unge fra resten af verden kan blive inspireret og inspirere andre.”

Programmets fokus er netop at inddrage unge og sætte fokus på bæredygtige og innovative løsninger. Naaja H. Nathanielsen uddyber yderligere: ”Hvis vi skal i mål med at skabe en bæredygtig og mere lige verden er vi afhængige af både kendte redskaber og nye ideer og løsninger. Mange af disse må forventes at komme fra de yngre generationer. Vi håber at innovationsprogrammet kan skabe varige, positive resultater til gavn for de grønlandske unge og det grønlandske samfund."

Partnerskaber

UNLEASH’ innovationsprogram i Grønland er blevet muliggjort af bidrag fra følgende grønlandske og internationale partnere:

Air Greenland, Brugseni, Grønlands Selvstyre, Grønlandsbanken, Kommuneqarfik Sermersooq, Permagreen Grønland A/S, Royal Greenland, Aage V. Jensens Fonde, Bikubenfonden, Nordens Institut i Grønland, Nordic Innovation, Nordisk Atlantsamarbejde, Oak Foundation Denmark, Porticus og WWF.

For yderligere detaljer om programmet, kontakt venligst press@unleash.org eller besøg hjemmesiden www.unleash.org/greenland.

Om UNLEASH

UNLEASH er et globalt initiativ, der samler unge mennesker og hjælper dem med at udveksle idéer, bygge netværk og udvikle innovative og skalérbare løsninger til FN’s Verdensmål.

UNLEASH’ mission er at styrke og forene passionerede unge og engagere partnere på tværs af sektorer til at skabe og videreudvikle nye løsninger for en bæredygtig verden. Visionen er at blive den ledende globale platform for FN’s Verdensmål drevet af innovation og samarbejde blandt unge mennesker.

UNLEASH samler årligt unge fra hele verden til et fysisk innovationsprogram, organiserer adskillige lokale hackatons over hele verden og accelererer implementeringen af de bedste løsninger. I tillæg til innovationsprogrammet i Nuuk, Grønland, afholder UNLEASH et globalt innovationsprogram i Indien i slutningen af 2022. Læs mere på www.unleash.org.

Change language

Luk