Verdensmål skaber fokus på kompetenceudvikling og trivsel

Konceptet SULISA+, der har fokus på ledelseskompetencer, samarbejde, trivsel og fastholdelse blandt Royal Greenlands medarbejdere, fylder markant i 2020

I 2015 blev projektet SULISA første gang sat i søen i Royal Greenland. Projektet havde til formål at skabe større trivsel og fastholdelse blandt Royal Greenlands fabriksarbejdere via fokus på introduktion, instruktion og kommunikation.

Projektet er de sidste år blevet videreudviklet og er nu et fast koncept kaldet SULISA+. Konceptet består af et større kursus for de enkelte fabrikker, hvor både ledelseskompetencer, samarbejde og teambuilding er på programmet over flere dage. I 2020 er også tankefelts- og traumeterapi tænkt ind i kurset, ligesom at samarbejdspartnere såsom Grønlandsbanken, SISA og SIK deltagere med oplæg om privatøkonomi, pension og arbejdstagerrettigheder.

Under SULISA+ forløbene er emner relateret til både arbejdslivet og privatlivet i fokus, hvilke sammenlagt har til formål at styrke samarbejdet, sammenholdet, motivationen og trivslen på arbejdspladsen.

Sara Biilmann Egede, sabi@royalgreenland.com