Børn i bevægelse

Vi skal bevæge os! Benyt hashtag #aalasa

Grønlands Idrætsforbunds, GIF’s, første indsatsområde om fysisk aktivitet for børn og unge er blevet forfremmet med konkret viden. Statens Institut for Folkesundhed, SIF, har udgivet en rapport der understøtter én af GIF’s målsætninger til måls, ved at dokumentere en optimistisk retning mod vision 2030.

Publikationen af SIF og Syddansk Universitet, SDU, i samarbejde mellem HBSC Greenland, er baseret på undersøgelse i 2022 i Grønland i direkte dataindsamling fra grønlandske børn. I rapporten findes vurderingen af data resultaterne fra både Danmark og Grønland.

De vigtigste opdagelser var at, over halvdelen af grønlandske børn lever op til anbefalingerne om daglig fysisk aktivitet og, i sammenligning med de data imellem landene, kunne man konkludere at grønlandske børn er i højere grad fysisk aktive og bruger mindre tid på stillesiddende aktiviteter.

Læs mere om undersøgelsen og find rapporten på både grønlandsk og dansk her.

Undersøgelsen er den første af slagsen, som er brugbar til fremtidige undersøgelser, som også danner grundlag for merundersøgelse og opmuntrende for GIF’s målsætning, vision 2030.

Vision 2030 er et mål om at gøre Grønland til verdens mest fysisk aktive land, som er promoveret med hashtagget #aalasa i sociale medier, som kan fortolkes som ’vi skal bevæge os’ og brugt i fællesskab om fysiske aktiviteter, der spreder synligheden af GIF’s budskaber.

Vær med, sammen børnene, og dyrke fysiske aktiviteter. Brug hashtagget #aalasa og vis vi er sammen om den visionære mål og dele med dine venner, eller hele verdenen med.

Læs vores tidligere artikel om dette her.

Change language

Luk