Bæredygtigt papir og digitale løsninger hos Kalaallit Nunaanni Brugseni

Brugsenis tilbudsavis læses hverdag af flere 1000 mennesker i Grønland. Derfor mener vi det er vigtigt at de belaster miljøet mindst muligt.

Som detailvirksomhed er en af vores stærkeste markedsføringskanaler de trykte tilbudsaviser. I 2019 er der blevet husstandsomdelt i alt 994.100 tilbudsaviser, hvilket er en stigning på 94.500 stk. i forhold til året før. Denne stigning er kommet som følge af åbningen af vores nyeste butik i Ilulissat. Vi ønsker derfor at gøre vores til, at vi får produceret vores ugentlige tryksager hos et trykkeri, der har de nødvendige certificeringer inden for mere miljørigtig produktion.

Vores tilbudsaviser har derfor Svanemærket samt Ecolabel- og FSC-certificering, hvilket sikrer at papiret er produceret fra etisk ansvarlige kilder, som lever op til både nordiske og europæiske standarder for miljøansvarlighed.

Derudover har vi siden 2018 taget nye papirløse initiativer i brug, blandt andet Brugseni app’en, som giver helt nye muligheder for handel, markedsføring og kommunikation. Brugseni app’en anvendes på nuværende tidspunkt af mere end 60 % af vores aktive medlemmer, som derved alle har adgang til blandt andet den digitale tilbudsavis samt øvrige medlemstilbud, medlemsfordele og digitale betalingsløsninger.

Gennem de digitale papirløse løsninger ønsker vi at påvirke forbrugeren, således at vi på sigt i højere grad kan overgå til digital markedsføring som vores primære markedsføringskanal. Vi har igennem 2019 mærket stigende interesse fra vores medlemmer på dette område, og derfor vil denne del af vores indsatsområde fortsat udvikle sig i årene frem. Vi producerer i alt 20.000 aviser pr. uge, som bliver husstandsomdelt i alle de byer, Brugseni er repræsenteret.

En borger i Nuuk-området får husstandsomdelte reklamer fra Brugseni der i 2019 svarede til 1320 trykte sider om året. Hver gang vi får en kunde konverteret til kun at bruge de digitale løsninger og sætte et ”Nej tak til reklamer” på postkassen, vil vi potentielt kunne spare reklametryksager, svarende til cirka 5 telefonbøger om året pr. husstand i Nuuk.

Kommunikations- og marketingschef, Benny Otte