Grønlands Universitetets verdensmål

Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik, har besluttet i fælleskab hvilke verdensmål at fokusere på.

Universitetet har afholdt et arrangement i 21-23. marts i år med en workshop for studerende og ansatte, hvor der blev udvalgt verdensmål at fokusere på fremadrettet. Workshoppen indebærer først og fremmest en introduktion til UNLEASH-konceptet til 16 deltager fra flere afdelinger indenfor instituttet, hvor arbejdsgrupperne deltog i skemalagte dagsprogrammer og var sammen med arrangørerne. Efter workshoppen blev der planlagt for det fremadrettede arbejde på Ilisimatusarfik, som førte til at der sker en opfølgning i september 2023.

Læs om workshoppen her.

I Ilisimatusarfik er der valgt at sætte fokus på syv Verdensmål, med beskrivelser på hvordan tilgangsmåden er af disse mål. De vil sikre, fremme, handle og styrke diverse emner indenfor verdensmålene igennem arbejde og forskning, sammen studerende.

Indenfor emnet sundhed og trivsel er der fire punkter, hvor én af disse handler om at arbejde for at kunne udbyde online uddannelser og om at bygge bro mellem akademisk viden og lokal (oprindelig) viden – herigennem skal oprindelige folks viden også anerkendes. Der står yderligere beskrivelser indenunder alle verdensmål som kvalitetsuddannelse, anstændige jobs og økonomisk vækst samt bæredygtige byer og lokalsamfund, og flere emner.

Læs om de verdensmål der er sat på fokus her.

Udover disse mål og tilgangsmåder af disse mål, findes der flere forskningsbaserede publikationer. Publikationerne er udgivet de sidste nyere år og er relevante indenfor bæredygtighed og FN’s verdensmål. De publikationer der er tilgængelige i dag handler om social bæredygtighed, Grønlands kulturtraditioner og bæredygtig udvikling, som kan læses nærmere om i linket nedenfor.

Læs publikationerne her.