Debat om Grønlands fremtid på Facebook

Ny facebookside fra Afdelingen for Forfatning i Departementet for Finanser vil sikre debat om arbejdet med en ny forfatning og alt der binder og samler os som nation. 

Den nye facebookside er gået i luften den 21. juni 2020 og hedder foreløbigt Kalaallit Nunaata siunissaa/ Grønlands fremtid. Ifølge Naalakkersuisoq for Finanser er målet med siden at få skabt en fælles digital mindesamling, der gerne skulle fortælle os, hvad der binder os sammen – og hvad vi er fælles om, uanset hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvad vi ønsker her i livet.

”Selvom vi er meget forskellige, er der alligevel mange ting, som binder os sammen. Uanset om man bor i nord eller syd, ung eller gammel, fra bygd eller by eller opvokset i vort land eller kommer udefra, har vi en række oplevelser og begivenheder til fælles. Det er lige fra vores madkultur, nationaldag den 21. juni, børnenes første skoledag, ullukinneq, kaffemik, fiske- og jagtture, som vi er fælles om”, forklarer Vittus Qujaukitsoq, Naalakkersuisoq for Finanser, og fortsætter:

”For når vi i fællesskab arbejder på en fælles forfatning, og gradvist arbejder hen imod et autonomt Grønland, så er det yderst relevant at finde ud af, hvad der samler os som en nation. Derfor vil jeg meget gerne opfordre alle til at bidrage med jeres personlig historie om alle de emner, vi er fælles os”, forklarer en begejstret Vittus Qujaukitsoq.

Emnerne bliver som beskrevet i det ovennævnte, men også emner som f.eks. vores koloniale fortid og dets positive og negative efterslæb, beskrivelser af de mange personer, der inden for deres felt har bidraget til at udvikle vort land, både kulturelt, sprogligt og politisk – samt at få afdækket de mange synsvinkler fra almindelige borgere til spørgsmål som forfatning og autonomi.

Formatet bliver en vekselvirkning mellem indlæg, videoer, infografik og billeder. Målet er, at departementet vil poste en historie med jævne mellemrum.

Afdelingschef Natuk Lund Olsen (Departementet for Finanser) på e-mail: nlol@nanoq.gl
Pressekoordinator Martin Christiansen (Departementet for Finanser) på e-mail: mchr@nanoq.gl