Vellykket lokalt samarbejde med Saligaatsoq 2020

Lokalt samarbejde afgørende for succes med et landsdækkende Saligaatsoq.

Alle byer og nogle bygder har igen bevist at samarbejde er vejen mod succes. CSR Greenland vil takke for de lokale tovholdere og planlægningsgrupper, som er essentielle for at en oprydningsdag bliver afholdt. En planlægningsgruppe består normalt af lokale virksomheder, kommunen og frivillige.

Andre lande har måttet aflyse deres oprydningsdage i år grundet Covid-19, men med klare retningslinjer har CSR Greenland sikret afholdelsen af oprydningsdage i Grønland.

Projektet arbejder for at Saligaatsoq bliver en lokal forankret oprydningsdag, der gentages hvert år. I år har vi mærket at lokale Lokaludvalg er begyndt at tage opgaven til sig. Virksomhederne har været trofaste til at donere nødvendige materialer og præmier. Frivillige er også begyndt at rydde selv om i nærmiljøet, så snart sneen er smeltet og efterspørger i højere grad oprydningsdage og ordninger til fri afskaffelse af indsamlet affald.

Til Saligaatsoq 2021 vil projektet arbejde for at udarbejde materialer, som skal være klar til brug, for at understøtte selvkørende planlægningsgrupper. Det betyder dog stadig at den lokale kommune og virksomheder skal samarbejde med planlægningsgrupperne, for at det bliver et succes.

Ved interesse for samarbejde kan man kontakte CSR Greenland på csr@csr.gl.